Worskhop - KC Zahrada

Dne 30.dubna se v KC Zahrada uskutečnil workshop pro rodiny s dětmi, na který jste byli pozváni prostřednictvím březnového čísla časopisu Klíč. Akci pořádalo umělecké studio Mirano, které zde zároveň oficiálně zahájilo svou činnost a také výstavu umělců, které sdružuje. 

 

Za příjemného slunečného počasí byl před kulturním centrem připraven pro dětské návštěvníky tematický program. V rámci velké celodenní hry plnily děti na jednotlivých stanovištích umělecky laděné úkoly. Cílem bylo rozvíjet dětský charakter v oblasti umění a pohledu na něj. Mezi nejoblíbenější se zařadilo stanoviště, kde si děti mohly navrhnout vlastní design trička. Úspěch ale sklidil taktéž „Malířský slalom“, při kterém děti musely projít, či proběhnout, vyznačenou trasou a zároveň balancovat míček na malířské paletě.

 

Celý den mohli návštěvníci ve velkém sále centra obdivovat výstavu děl umělců, kteří zde pod záštitou studia Mirano vytvořili jednodenní galerii. Mezi vystavujícími se nacházela například i malířka a výtvarnice Antonie Němcová, která poskytla dvě díla ze své tvorby k aukci. Obě aukce se uskutečnily v poledne kde souboje v přihazování byly velice napínavé. První obraz byl vydražen starostou Prahy 11 za 5000,-Kč a druhý, po dlouhém přihazování, byl vydražen tajemným mužem v černém za 5 200,- Kč. Peníze z této aukce byly věnovány FOD Klokánek Praha 11, jehož vedení použije dar na zakoupení trampolíny pro děti. Předání proběhne 30.6.2022.

 

Děti z FOD Klokánek se uměleckého dne také zúčastnily a nadšeně soutěžily. Jejich úsilí bylo odměněno a několik cen ze závěrečného slosování putovalo právě k nim.

 

Studio Mirano svou činnost zahájilo a jeho zástupce Michal Langerberg pozval všechny na další akce studia, které budou probíhat v létě. Pro více informací o aktuálních plánech navštivte webové stránky www.mirano.cz

 

Zpět na blog